مقالات

تفاوت کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت کراتین و پروتئین تراپی

فرق پروتئین تراپی و کراتین

این روزها بازار روش های درمانی مو مانند کراتین و پروتئین تراپی بسیار داغ است و خانم ها و حتی آقایان برای درمان موهای آسیب دیده و وز شده خود، به بهترین مرکز کراتینه مو در تهران یا دیگر شهرها مراجعه می کنند. تنوع روش های درمان موهای آسیب دیده به قدری زیاد است که اگر از فرق پروتئین تراپی و کراتین و بوتاکس و …اطلاعی نداشته باشید، ممکن است راه اشتباهی را برای موهای خود انتخاب کنید. دو روش بسیار رایج برای احیا و درمان موها که صافی را هم به همراه دارد، پروتئین تراپی مو و کراتین آن است. شاید تاکنون این دو روش را به عنوان یک راه برای درمان موها تصور می کردید، اما باید بدانید که تفاوت های زیادی بین آنها وجود دارد که باعث می شود برای برخی پروتئین تراپی و برای برخی دیگر کراتینه مو بهترین راه حل باشد. اما تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو در چیست؟ در این مطلب شما را با اصلی ترین تفاوت های این دو راه درمان موهای آسیب دیده آشنا می کنیم تا با بهترین روش درمان تارهای موی آسیب دیده خود آشنا شوید.

فرق پروتئین تراپی و کراتین

فرق پروتئین تراپی و کراتین

فرق کراتین با پروتئین تراپی چیست؟

برای آنکه به این سوال پاسخ دهیم که فرق کراتین با پروتئین تراپی چیست؟ باید بدانیم که ماهیت این دو درمان چیست و علت نام گذاری هر کدام چه می باشد؟

کراتین نام پروتئینی است که در ساختار پوست و مو حضور دارد و نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت و انسجام این بافت‌ها دارد. اینکه موهای شما شاداب، صاف و براق هستند، به دلیل وجود این پروتئین در آنهاست و خاصیت ارتجاعی پوست، جوانی و شادابی آن هم به دلیل همین پروتئین است. کراتین به عنوان پروتئین اصلی ساختاری مو، مسئولیت حفظ سلامت و انسجام مو را برعهده دارد. کراتین در ساختار هسته مو و در پوسته رویی که مو را احاطه کرده است، وجود دارد. نقش کراتین در مو شامل ایجاد انسجام و مقاومت در ساختار تارها، جلوگیری از شکنندگی مو، تقویت ریشه و حفظ سلامت مو است.

اما پروتئین تراپی ترکیبی از انواع مواد مورد نیاز برای سلامت و احیای موهاست و کراتین یکی از ترکیباتی است که در این روش درمانی به کار برده می شود. در واقع در کراتینه کردن موها تنها از پروتئین کراتین استفاده می شود، اما پروتئین تراپی ترکیبی از مواد مختلف است که برای سلامت و احیای موهای آسیب دیده به کار می رود. اما تفاوت کراتین و پروتئین تراپی در چیست و ساختار مواد متفاوت آنها چه ویژگی هایی به همراه دارد؟ در ادامه به بررسی تفاوت های این دو روش پرداخته ایم.

حتما بخوانید» فرق بوتاکس مو با کراتینه

فرق کراتین با پروتئین تراپی چیست؟

فرق کراتین با پروتئین تراپی چیست؟

فرق بین کراتین و پروتئین تراپی

همان طور که اشاره شد، اصلی ترین فرق بین کراتین و پروتئین تراپی در ترکیباتی است که در این دو درمان استفاده می شود. کراتینه مو همان طور که از نام آن پیداست، تنها پروتئین کراتین را به موهای شما می رساند، اما پروتئین تراپی ترکیبی از چند ماده مغذی مورد نیاز پوست را تامین می کند. پس مهم ترین تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو را باید در مواد تشکیل دهنده آنها دانست. اما این تفاوت، باعث ایجاد اختلافات دیگری در این دو درمان می شود که عبارت است از:

فرق بین کراتین و پروتئین تراپی

فرق بین کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت صافی کراتین و پروتئین تراپی

فرق بین کراتین و پروتئین تراپی را باید میزان صافی آنها دانست. از آنجایی که صاف بودن موهای ما به دلیل وجود پروتئین کراتین است، بنابراین طبیعی است که میزان صافی کراتینه موها از پروتئین تراپی بیشتر باشد. زمانی که موهای ما به اندازه کافی پروتئین کراتین را در خود دارد، صاف، شاداب و منعطف است، اما زمانی که این ماده در تارهای مو شکسته می شود و میزان آن کاهش می یابد، شاهد وز شدن موهای خود هستیم. بنابراین اگر هدف شما از درمان موهای خود، ایجاد صافی است، کراتین برای شما گزینه ای مناسب تر است، چراکه مستقیما همین ماده صاف کننده را وارد تارهای مو می کند. اما پروتئین تراپی بیش تر روشی برای احیای موهای آسیب دیده است و میزان صافی آن کمتر از کراتین می باشد. هم چنین در درمان های پروتئینی، پروتئین تراپی مو در سالن به نسبت روش های خانگی صافی بیش تری دارد، چراکه از مواد قوی تری استفاده می کند.

تفاوت صافی کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت صافی کراتین و پروتئین تراپی

در این جدول فرق کراتینه و پروتئین تراپی مو را از جهت میزان صافی مشاهده می کنید.

کراتینه مو صافی شلاقی و ابریشمی موها
پروتئین تراپی مو میزان صافی کمتر

تفاوت احیای کراتین و پروتئین تراپی

احیای مو به معنای کاهش آسیب هایی است که در تارها وجود دارد که از مهم ترین آنها می توان به شکنندگی، وز شدگی، موخوره و خشکی بیش از حد اشاره کرد. زمانی که از روش کراتین برای موهای خود استفاده می کنید، موها بیش تر از آنکه احیا شوند، صاف خواهند شد. اما در پروتئین تراپی درمان موهای آسیب دیده با درصد بالاتری انجام می شود و در نتیجه احیای آن موثرتر خواهد بود. بنابراین اگر موهای شما دچار آسیب های زیاد ناشی از رنگ کردن های مکرر، استفاده از دستگاه های حرارتی، خشکی آب و هوا و … است، توصیه می شود که از روش پروتئین تراپی برای احیای تارهای آسیب دیده استفاده کنید. زیرا کراتین ممکن است باعث وارد شدن آسیب بیش تر به چنین موهایی شود.

حتما بخوانید» بهترین سالن زیبایی غرب تهران

تفاوت احیای کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت احیای کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت قدرت احیای موهای  آسیب دیده در دو روش کراتین و پروتئین تراپی را در این جدول مشاهده می کنید.

کراتینه مو احیا و ترمیم کمتر موها – نامناسب برای کسانی که آسیب های جدی در موها دارند.
پروتئین تراپی مو احیا و درمان موهای آسیب دیده با قدرت بالاتر از کراتینه

تفاوت ماندگاری پروتئین تراپی و کراتین

یکی دیگر از تفاوت های این دو درمان را باید در مدت زمان ماندگاری آنها دانست. درمان کراتین یکی از روش های قوی برای صاف کردن موهاست که اگر توسط فرد ماهر و با مواد مرغوب انجام شود، تا 6 ماه ماندگاری خواهد داشت. در صورت نگه داری درست از موها و استفاده از شامپوهای مخصوص، می توان این زمان نگه داری را تا یکسال هم افزایش داد. اما پروتئین تراپی مدت زمان ماندگاری کمتری دارد و با توجه به روش انجام آن که می تواند در سالن یا خانه باشد، میزان ماندگاری آن متغیر خواهد بود. به طور کلی می توان ادعا کرد که ماندگاری این درمان از 1 ماه تا 6 ماه متغیر است و عواملی که در این موضوع دخیل هستند، را در مطلب ماندگاری پروتئین تراپی مو به طور کامل بررسی کرده ایم.

تفاوت ماندگاری پروتئین تراپی و کراتین

تفاوت ماندگاری پروتئین تراپی و کراتین

در این جدول می توانید تفاوت ماندگاری کراتینه مو و پروتئین تراپی را مشاهده کنید.

کراتینه مو ماندگاری بالا در حدود 6 ماه تا یکسال در صورت مراقبت  اصولی، استفاده از مواد مرغوب و مراجعه به سالن آرایشی حرفه ای
پروتئین تراپی مو ماندگاری کمتر از دو هفته تا حداکثر 6 ماه با توجه به روش انجام کار (پروتئین تراپی در خانه یا سالن)

تفاوت روش انجام کراتین و پروتئین تراپی

یکی دیگر از فرق های بین کراتین و پروتئین تراپی را باید در روش انجام آنها دانست. کراتین نوعی درمان زمان بر است که با شستن موها با شامپوی مخصوص انجام می شود. این شامپو با قدرتی که دارد، لایه بیرونی موها را باز کرده و آن را آماده دریافت کراتین می سازد. بعد از شستن موها، کراتین کار با یک سشوار موها را تا حدی خشک کرده و آماده موادگذاری می کند. مواد کراتین با دقت بالا در همه بخش های مو قرار داده می شود و سپس برای مدت 40 تا 60 دقیقه به آن استراحت داده می شود. در مرحله بعد ابتدا موها با سشوار خشک شده و سپس با قدرت اتوی مو، مواد به خورد تارهای مو می رود. در انتها از شما خواسته می شود تا برای سه روز از شستن موها و حتی خیس کردن آنها خودداری کنید. هم چنین توصیه هایی در خصوص نحوه خوابیدن بعد از کراتینه مو و مراقبت هایی که در این بازه زمانی نیاز است، ارائه خواهد شد.

اما روش انجام پروتئین تراپی مو بسیار ساده تر است و مواد بعد از شستن موها روی آنها قرار می گیرد و اتوکشی انجام می شود. معمولا بعد از پروتئین تراپی نیاز به مراقبت های خاصی مانند خیس نکردن موها وجود ندارد و فرآیند انجام آن ساده تر است.

مطالعه بیش تر» علت وز شدن مو بعد از کراتینه

تفاوت روش انجام کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت روش انجام کراتین و پروتئین تراپی

در این جدول می توانید تفاوت روش انجام کراتین و پروتئین تراپی را مشاهده می کنید.

کراتینه مو روش انجام زمان بر به نسبت پروتئین تراپی، شامل شست و شو، خشک کردن، مواد گذاری و اتوکشی به همراه مراقبت های بعد از آن
پروتئین تراپی مو روش انجام ساده تر که شامل شستن موها، مواد گذاری و اتوکشی است و مراقبت های خاصی بعد از آن وجود ندارد.

فرق انواع کراتین و پروتئین تراپی

یکی دیگر از تفاوت های کراتین و پروتئین تراپی را باید انواع روش های انجام آن دانست. به طور کلی کراتینه کردن موها به روش های متفاوتی انجام می شود که برخی از آنها عبارتند از: کراتینه برزیلی، کراتینه سرد، کراتینه نرم، کراتینه روسی و … . این روش ها در میزان صافی موی شما با هم تفاوت دارند و با توجه به جنس تارهای مو و میزان آسیبی که دارد، توسط متخصص این حوزه تعیین می شود. پروتئین تراپی در نوع مواد مورد استفاده در تقویت موها متفاوت است و از انواع روش های پروتئین تراپی مو می توان به پروتئین هیدرولیز شده گندم، پروتئین سویا، خاویار و ابریشم اشاره کرد. پروتئین تراپی مو در خانه هم با استفاده از مواد طبیعی مانند روغن های گیاهی، آووکادو، موز، ماست، شیر و … انجام می شود که ترکیبی از انواع پروتئین های گیاهی را به موها می رساند. تشخیص اینکه کدام نوع درمان برای شما مناسب است، به عهده آرایشگر شماست و توصیه می شود که با مراجعه به سالن های زیبایی شناخته شده در شهر خود، بهترین راه را برای درمان موهای آسیب دیده انتخاب کنید.

پیشنهاد مطالعه» بهترین آرایشگاه سعادت آباد

فرق انواع کراتین و پروتئین تراپی

فرق انواع کراتین و پروتئین تراپی

این جدول تفاوت کراتین و پروتئین تراپی را از جهت انواع مدل ها نشان می دهد.

کراتینه مو این روش مراقبت از مو شامل مدل های زیادی است که از جمله آن باید به کراتینه برزیلی، سرد، یونی، لیزری، نرم، روسی و … اشاره کرد.
پروتئین تراپی مو انواع روش های پروتئین تراپی براساس نوع مواد استفاده شده تعیین می گردد که از معروف ترین آنها می توان به پروتئین خاویار، پروتئین هیدرولیز شده گندم، پروتئین سویا و ابریشم اشاره کرد. در روش های خانگی پروتئین تراپی هم می توان از موادی مانند روغن های گیاهی، ماست، شیر، موز، آووکادو و … استفاده کرد.

تفاوت قیمت کراتین و پروتئین تراپی

در بررسی فرق پروتئین تراپی و کراتین باید به اختلاف قیمت آنها هم اشاره کرد. کراتینه مو به دلیل استفاده از مواد متفاوت تر، قیمت بالاتری به نسبت پروتئین تراپی دارد. هم چنین زمان و انرژی که کراتین کار برای موها صرف می کند، به نسبت پروتئین تراپی بالاتر است. به همین دلیل به طور کلی کراتینه موها به نسبت پروتئین تراپی گران تر خواهد شد و البته این قیمت با توجه به مواد مورد استفاده، میزان مهارت آرایشگر و حجم و قد موهای شما تعیین می شود. باید اشاره کرد که اگر پروتئین تراپی مو را در خانه به انجام برسانید، قیمت آن بسیار ارزان تر از روش های سالنی و کراتینه است و به طور کلی راهی مقرون به صرفه برای درمان موهای آسیب دیده خواهد بود.

تفاوت قیمت کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت قیمت کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت قیمت کراتین و پروتئین تراپی را در این جدول مشاهده می کنید.

کراتینه مو قیمت کراتینه مو به دلیل مواد متفاوت و فرآیند انجام کار، گران تر از پروتئین تراپی است.
پروتئین تراپی مو قیمت پروتئین تراپی به نسبت کراتین ارزان تر بوده و به خصوص اگر از روش پروتئین تراپی مو در خانه استفاده کنید، این اختلاف قیمت بیش تر هم خواهد شد.

تفاوت مضرات کراتین و پروتئین تراپی

دیگر موردی که باید در بررسی تفاوت کراتین و پروتئین تراپی به آن اشاره کرد، مضرات این روش های درمانی است. موادی که برای کراتینه کردن موها استفاده می شود، حاوی فرمالدهید هستند که برای سلامتی مضراتی به همراه دارد. البته شما با یکبار کراتینه برای حداقل 6 ماه از نتیجه آن استفاده می کنید و نیازی به تکرار فرآیند نیست. از مهم ترین عوارضی که این ماده برای مصرف کننده به همراه دارد، سرفه، خس خس سینه، سردرد، سرگیجه، ریزش اشک از چشم و موارد این چنینی است که در زمان انجام کار در سالن زیبایی ممکن است بروز کند. میزان و شدت این عوارض در هر فرد متفاوت است و با توجه به کیفیت مواد و تهویه آرایشگاه فرق خواهد داشت. با این حال این مضرات در پروتئین تراپی مو وجود نداشته و به همین دلیل گفته می شود که مضرات کراتین از پروتئین تراپی بیش تر است. با توجه به عدم نیاز به تکرار ماهانه کراتین، مانند پروتئین تراپی، می توان از تاثیر سوء فرمالدهید در صورت عدم زیاده روی در انجام آن چشم پوشی کرد.

حتما بخوانید» آرایشگاه خوب برای میکاپ و شینیون غرب تهران

تفاوت مضرات کراتین و پروتئین تراپی

تفاوت مضرات کراتین و پروتئین تراپی

جدول زیر تفاوت مضرات کراتین و پروتئین تراپی را در یک نگاه نشان می دهد.

کراتینه مو به دلیل وجود مواد صافی و فرمالدهید در ترکیبات محصولات کراتینه مو، مضراتی مانند سرفه، خس خس سینه، ریزش اشک از چشم، التهاب گلو و … بروز خواهد کرد.
پروتئین تراپی مو مواد مورد استفاده در پروتئین تراپی مو به نسبت کراتین، ضرر کمتری برای مصرف کننده دارد.

پروتئین تراپی یا کراتین

اکنون که از همه زوایا با تفاوت کراتین و پروتئین تراپی آشنا شدید، می توان درک کرد که کدام یک گزینه بهتری برای شما می باشد. کراتین دارای مواد قوی تر و با هدف صاف کردن موهای شماست، این در حالی است که پروتئین تراپی درمانی ملایم تر و به منظور احیای موهای آسیب دیده است. اگر به بهترین سالن زیبایی تهران یا هر  شهر دیگری مراجعه کنید، قطعا راهنمایی های کاملی در مورد بهترین گزینه برای درمان موهای شما  ارائه خواهد شد. اما به صورت کلی اگر موهای آسیب دیده، خشک و شکننده ای دارید، بهتر است با پروتئین تراپی نسبت  به درمان آن و احیای تارهای آسیب دیده اقدام نمایید. در غیر این صورت می توانید برای رفع وز از موها و صاف و ابریشمی کردن آنها، از کراتین استفاده نمایید. در بررسی دقیق تر این پرسش که پروتئین تراپی یا کراتین برای شما گزینه بهتری است، توصیه می کنیم که اگر موهای آسیب دیده ای دارید، از کراتین مو استفاده نکنید، زیرا که باعث ایجاد آسیب بیش تر در تارهای موی شما خواهد شد.

پروتئین تراپی یا کراتین

پروتئین تراپی یا کراتین

نتیجه آنکه

تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو به عنوان دو روش اصلی درمان موهای آسیب دیده، بسیار زیاد است. اگرچه در حالت کلی این دو درمان، مشابه یکدیگر هستند، اما در نتیجه کار، هدف استفاده، قیمت، مدت ماندگاری و … با هم تفاوت های زیادی دارند. در این مطلب از سایت نازبشی به طور کامل به بررسی این موارد پرداخته شده است تا در صورت نیاز به درمان های پروتئینی برای موهای خود، بهترین روش را انتخاب نمایید. اگر موهای شما در اثر استفاده از سشوار، اتوی مو، رنگ کردن های مکرر و … آسیب زیادی دیده است، پروتئین تراپی که روشی برای احیای موهای آسیب دیده است، بهترین گزینه برای شماست. اما در صورتی که هدف از درمان، صاف کردن موهایتان است، کراتین گزینه مناسب تری است. قطعا در انتخاب بهترین روش بین کراتین و پروتئین تراپی، مشاوره های تخصصی آرایشگر می تواند راه موثری باشد و توصیه می کنیم که برای دریافت بهترین نتیجه به بهترین آرایشگاه های شهر خود مراجعه کنید.

سوالات متداول

تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو چیست؟

اصلی ترین تفاوت کراتین و پروتئین تراپی مو این است که  کراتین راهی برای صاف کردن موهاست و پروتئین تراپی بیش تر بر احیای موی آسیب دیده تاکید دارد. نوع مواد مورد استفاده این دو روش با هم متفاوت است و ماندگاری کراتین بیش تر از پروتئین تراپی می باشد.

تفاوت قیمت کراتین و پروتئین تراپی چقدر است؟

قیمت کراتین مو به نسبت پروتئین تراپی گران تر است و آن هم به دلیل اختلاف نوع مواد و میزان انرژی و زمانی است که آرایشگر صرف خواهد کرد. قیمت پروتئین تراپی مو در سالن هم به نسبت انجام آن با مواد طبیعی در خانه متفاوت است.

پروتئین تراپی بهتر است یا کراتینه؟

انتخاب مناسب ترین راه برای درمان موهای شما، با توجه به هدف درمان و وضعیت سلامت تارهای مو تعیین می شود. اگر موهای آسیب دیده و به شدت خشکی داشته باشد، قطعا پروتئین تراپی برای شما گزینه ای بهتر است و در صورتی که قصد صاف کردن موها را دارید، کراتین پیشنهاد مناسب تری می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *